У Калинівці й надалі спостерігається поодинока детонація боєприпасів, – ДСНС

Станом на суботу, 30 вересня, частина боєприпасів з військових складах у Калинці продовжують вибухати. Однак відкритих осередків горіння немає.

Про це повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій.

Загалом авіація ДСНС завершила роботу щодо гасіння осередків займань на території військового складу та повернулася у місця дислокації. Всього з початку робіт пожежними літаками Ан-32П здійснено 48 скидів (384 тонн води), із них 29 вересня – 12 скидів (96 тонн води). Для проведення розвідки та гасіння пожежі залучено 9 протипожежних танків та 4 інженерні машини розгородження ІМР-2.

Піротехніками ДСНС продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 230 заявок, з них виконано – 215. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 1700 га територій у 5 населених пунктах.

Проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів у 10-ти кілометровій зоні навколо арсеналу.

Читайте також: НП у Калинівці: події, версії, наслідки

Нагадаємо, 26 вересня приблизно о 22:00 стало відомо про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міноборони України поблизу Калинівки, що за лічені кілометри від Вінниці. За фактом вибухів на артскладах прокуратура почала провадження за статтею 113 "Диверсія".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: