З 1 жовтня набули чинності преференції ЄС для сільгосппродукції України

1469613473-3618-foto-unian

З 1 жовтня набули чинності автономні торгові преференції Європейського Союзу для України.

Як йдеться в повідомленні представництва Євросоюзу в Україні, це  буде сприяти безмитному експорту в ЄС більшої кількості томатів, натурального меду і виноградного соку, передає Громадське.

Від цих торгових преференцій виграють також експортери промислової продукції. Зокрема, українські виробники взуття, добрив, виробів з алюмінію і побутової електроніки

«Це — важливий знак того, що ЄС і далі надає відчутну підтримку громадянам України, самій Україні та її реформам в економічній і політичній сферах. Завдяки Регламенту ЄС щодо автономних торгових преференцій Україна в рамках Угоди про асоціацію зможе здійснювати безмитний експорт в ЄС більшу кількість сільськогосподарської продукції. Також відповідно до Угоди про асоціацію цей регламент прискорить процес скасування імпортних тарифів ЄС для кількох промислових товарів», — йдеться в повідомленні.

Додаткові лібералізації для ячменю, пшениці та кукурудзи почнуть застосовуватися з 1 січня 2018 року.

У першій половині поточного року, за даними Євростату, торгівля товарами між ЄС та Україною зросла на 23%. В цілому, Європейський Союз складає близько 40% загального обсягу експорту України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: