Держекоінспекція: зсув біля Трускавця був прогнозований та відбувся через невиконання приписів

5d0f965f-94b3-412e-9770-dfcb8229fe0e

На місці обвалу карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» проводять необхідні дослідження з метою з'ясування небезпеки подальших обвалів у напрямку дороги.

Про це сьогодні, 2 жовтня, розповів під час брифінгу директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

«По периметру місце обвалу було огороджено в забезпеченні недопущення сторонніх осіб, проведено роз’яснення серед населення, запрошено фахівців Івано-Франківського національного університету нафти і газу, які провели моніторинг тектонічної напруги по периметру обвалу для того, щоб з’ясувати чи є небезпека подальших обвалів у напрямку дороги. Станом на сьогодні на території працюють фахівці ТзОВ «Інститут «ГІРХІМПРОМ», а також державної екологічної інспекції», - зазначив Руслан Гречаник.

Опісля проведених досліджень фахівці зможуть прорахувати вартість комплексного дослідження рудника № 1 та 2, а також зони впливу їх виробітку.

Як зазначив Руслан Гречаник ситуація із просіданням поверхні не є загрозливою, попри те, застерігає мешканців міста та області дотримуватись правил безпеки.

«Площа ризику, та де утворилась порожнина, і орієнтовно в обсязі 50 метрів довкола бажано не знаходитись, оскільки буде виположуватись природно, тобто будуть додаткові зсуви», - додав Руслан Гречаник.

Як зазначили у Державній екологічній інспекції у Львівській області зсув був прогнозований та відбувся через невиконання приписів підприємством.

«Зсув був прогнозований на цьому підприємсті. Держінспекція упродовж трьох років виносить приписи і моніторить ситуацію. Дане підприємство не виконує вимог передбачених договорами. Всі матеріли скеровані у правоохоронні органи, фонд державного майна, прокуратуру і службу безпеки», - розповів начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

Зазначимо, що обвал карстових порід у зоні рудника № 2 ПАТ «Стебницьке гірничо-хімічне підприємство «Полімінерал» фахівці ТзОВ «Інститут «ГІРХІМПРОМ» відбувся 30 вересня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: