У Львові безкоштовно чіпують 5000 господарських собак (фото, відео)

Безкоштовне чіпування собак у Львові
фото Дивись.info

У Львові безкоштовно чіпують 5 000 господарських собак.

Про це під час прес-конференції в ЛКП «Лев» розповіли:

Оксана Кошак, директорка ЛКП «Лев»; Віктор Копач, засновник і CEO ініціативи Аnimal-id.info; Василь Дуб, співзасновник і CMO Аnimal-id.info; керівник проекту з чіпування.

Як повідомили в ЛКП Лев, до кінця цього року у місті планують безкоштовно чіпувати 5 тисяч домашніх собак. Процес уже почався на базі ЛКП Лев та низки ветеринарних клінік та кабінетів у Львові.

Нагадаємо, чіпування домашньої собаки дає не лише можливість ідентифікувати втрачену або викрадену тварину у будь-якому ветеринарному кабінеті, а й дозволяє господарю подорожувати за кордон разом із чотирилапим (адже цього вимагає законодавство). Наприклад, з 2010 року заборонено ввозити тварин без наявності мікрочіпу на територію країн Європейського Союзу.

На сайті Аnimal-id.info можна знайти перелік клінік, що надають послуги безкоштовного чіпування собак у Львові за програмою «Популяризації електронної ідентифікації та реєстрації власницьких собак у Львові». Крім того, на сайті проекту є анкета для тих ветеринарних закладів, які хочуть долучитися до програми.

Вимоги для участі у проекті:

  1. тільки для власників собак
  2. проживати на території Львова
  3. підтвердити факт власності на тварину (попередня реєстрація тварини
    в міській базі даних або в animal-id.info)
  4. собака повинна мати щеплення від сказу, яке було проведене
    не пізніше як за рік до моменту чіпування

Учасниками акції є вже 8 клінік у Львові, але організатори відкриті до партнерства, тож список може розширюватися. Список клінік, де можна прочіпувати тварину безкоштовно, дивіться тут.

Проект реалізується громадською організацією “Міжнародні системи реєстрації”
Грантодавець: організація Dogs Trust WorldWide
Партнери: ЛКП ЛЕВ
Додаткову інформацію можете отримати за телефоном: +38 (032) 252-30-41

Читайте також: Плюс до карми та інших 4 причини взяти тварину із притулку (фото)

Процес чіпування показали журналістам під час брифінгу. Він займає кілька хвилин та складається із кількох етапів: перевірка, чи не має тварина чіпу вже, порівняння номера чіпу (яким чіпуватимуть собаку) із номером у базі даних, перевірка актуальної вакцинації від сказу у чотирилапого, сам процес вживлення чіпу та внесення даних у базу.

За словами ветеринарів та працівників ЛКП "Лев", вживлення чіпу схоже на звичайний укол, тому не створює тварині больових відчуттів та дискомфорту.

«Вартість чіпування коливається приблизно у межах 300-400 гривень, але проект дозволяє це зробити безкоштовно, аби популяризувати традицію чіпування собак. Проект стартує сьогодні, тож станом на зараз прочіповані за цим проектом лише одиниці», - розповів Василь Дуб, співзасновник і CMO Аnimal-id.info; керівник проекту з чіпування.
 
Фото і відео: Микита ПЕЧЕНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: