Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу

Pensiyna_reforma__metod_batoga_neminuchiy_1_2015_03_29_12_22_33

Реформа передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема для держслужбовців, прокурорів, суддів.

Реформа передбачає підвищення мінімальної пенсії, запроваджує накопичувальну систему пенсійного страхування та ліквідує спецпенсії, зокрема для держслужбовців, прокурорів, суддів, передає Тиждень.

Рада прийняла в цілому урядовий законопроект №6614, який входить до пакету пенсійної реформи. Відповідне рішення підтримали 288 народних депутатів.

Законопроект ухвалили з правками, озвученими головою профільного комітету під стенограму, та з техніко-юридичними правками.

За основу цей законопроект був ухвалений 13 липня. До голосування в цілому нардепи розглянули 2151 правку.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, прийняття цього законопроекту дозволить підвищити рівень пенсійного забезпечення, припинити «зрівнялівку» та запустити механізм щорічного автоматичного перерахунку пенсій.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман запевнив, що вже у жовтні пенсії зростуть для 9 млн пенсіонерів.

Нагадаємо, що 21 червня кабмін погодив чотири законопроекти, які дозволять підвищити пенсії для дев'яти мільйонів пенсіонерів з 1 жовтня.

10 липня Комітет Верховної Ради рекомендував підтримати за основу законопроекти щодо пенсійної реформи. Йдеться про законопроекти №6614 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо підвищення пенсій», №6615 «Про внесення змін до статті 588 Митного кодексу України з питань пенсійного забезпечення», №6616 «Про внесення змін до Податкового кодексу України з питань пенсійного забезпечення» та №6617 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо підвищення пенсій», відомі як законопроекти щодо пенсійної реформи.

Зазначимо також, що пенсійна реформа є однією з ключових вимог завершення четвертого перегляду програми EFF з Міжнародним валютним фондом й отримання чергового траншу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: