Порошенко внесе два законопроекти про реінтеграцію Донбасу

65f85e0f7486f1ee28e894d482f8f712_1506012096_extra_large_id24047_650x410_650x410

Президент Петро Порошенко внесе до Верховної Ради два законопроекти щодо Донбасу.

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на джерела в адміністрації президента.

«Буде два законопроекти. Один про реінтеграцію Донбасу. Другий про замороження на рік закону про особливості місцевого самоврядування на Донбасі», - сказав співрозмовник.

Він висловив сподівання, що обидва проекти будуть внесені у середу.

За словами співрозмовника, закон про реінтеграцію «давно назрів і є можливістю бути чесними із самими собою, бо війна вже давно – не АТО».

Він додав, що водночас продовження закону про особливий порядок місцевого самоврядування на Донбасі дозволить і далі вести дипломатичні переговори.

Перший віце-спікер ВР Ірини Геращенко з проханням підтвердити спростувати цю інформацію, утрималася від коментаря і не дала прямої відповіді.

«Я дам всі коментарі з цього приводу після внесення», - сказала вона і додала, що перебуває у Мінську, де має відбутися засідання тристоронньої групи.

Також про те, що у Раді збираються презентувати законопроект президента про «реінтеграцію» ОРДЛО повідомив у Facebook політолог Михайло Басараб.

За його словами законопроект реінтеграцію розсилали на погодження у західні столиці.

«Усі деталі документу поки невідомі, однак закон таки повинен визнати російську збройну агресію на Донбасі і має зафіксувати факт тимчасової окупації ОРДЛО. Однак Порошенко не був би собою, якби не увіпхав під це кілька підлян.

Відомо:
1. Законом типу між іншим має бути узаконено нератифіковані "Мінські домовленості". Це, вочевидь, такий хитрий спосіб їхньої легалізації Верховною Радою. Цілком в дусі нинішнього часу.
2. У законі мають бути відсилання до неіснуючих нормативних актів. Зокрема, щодо активізації взаємин з окупованими територіями. Усе це під прикриттям захисту прав тамтешніх мешканців.
3. Крим у проект таки засунули. Але лише в одну статтю перехідних положень. Дуже скромно і абстрактно. Законопроект стосуватиметься ОРДЛО, але з формальною згадкою про Крим. Ну шоб було і аби не критикували. Тож Порошенко далі рухається у кремлівському коридорі: Крим і ОРДЛО - це абсолютно окремі папки», - написав Михайло Басараб

Додамо, що 18 жовтня закінчується дія закону «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», який приймався на три роки у вересні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: