Львівські депутати затвердили положення про проведення громадських слухань

IMG_5171

Депутати Львівської міської ради затвердили положення про проведення громадських слухань.

Про це передає кореспондент Дивись.info.

Згідно пояснювальної записки метою проведення громадських слухань є надання членам територіальної громади можливості брати участь у підготовці рішень щодо проблем життєзабезпечення й розвитку територіальної громади міста, ознайомлення членів територіальної громади з позицією міської ради, її посадових осіб та депутатів з актуальних проблем громади, отримання від членів громади пропозицій і зауважень з цих проблем для вироблення оптимальних напрямів їх розв’язання.

При цьому зазначено, що громадські слухання проектів генерального плану міста, детальних планів забудови та зонування територій проводяться у спосіб визначений Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності» та постановою Кабінету Міністрів України від 25 травня 2011 р. N 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні», який суттєвий відрізняється від порядку передбаченого Статутом міста.

Предметом обговорення на громадських слуханнях можуть бути будь-які питання, що належать до відання місцевого самоврядування м. Львова, у тому числі:

Звіти та інформації про роботу львівського міського голови, Львівської міської ради, постійних комісій міської ради, окремих депутатів, виконавчих органів міської ради та їх посадових осіб, органів самоорганізації населення, проекти рішень Львівської міської ради та її виконавчих органів.

Проекти нормативно-правових актів Львівського міського голови, міської ради та її виконавчих органів.

Інші важливі загальноміські питання діяльності територіальної громади м. Львова, які зачіпають інтереси всіх членів громади чи локальні питань, які зачіпають інтереси її окремих частин (мешканців району міста, села, мікрорайону, кварталу, вулиці, будинку (-ків).

Не можуть бути предметом розгляду:

  • Не віднесені до виключної компетенції органів місцевого самоврядування.
  • Пов’язані з обранням, призначенням і звільненням посадових осіб, які належать до компетенції львівського міського голови, міської ради та її виконавчих органів.

Нагадаємо, до цього часу громадські слухання проводилися на основі тимчасового положення, яке на думку деяких громадських активістів суперечить чинному Статуту Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: