У Вроцлаві українку впродовж доби тримали у поліції та погрожували депортацією

23ed7e0e-4116-4723-b02a-e3f2f1eb2712

У польському Вроцлаві поліція протягом доби тримала 21-річну українку у відділку та здійснювала на неї психологічний тиск.

Як передає Польське радіо, громадянку України Дарію затримали поліцейські після звернення мешканця Вроцлава про викрадення мобільного телефона, який він їй раніше подарував. Виявилося, що це був її екс-бойфренд. А телефон, в якому були спільні фотографії та листування, вона не викрадала, а лише хотіла переписати дані.

У відділку один з поліцейських залякував українку, погрожував депортацією та висловлював ксенофобські думки про те, що він «не хоче українців у Вроцлаві». Окрім того, упродовж кількох годин її не хотіли допитувати, відмовляли у телефонному дзвінку родині, натомість змусили двічі роздягнутися до гола для особистого огляду.

На наступний день після затримання Дарію відпустили без висунення звинувачень.

У поліції підтвердили затримання українки. Її утримування протягом цілої доби у відділку та особистий огляд пояснили «поліцейськими процедурами».

«Затримання і його час згідно із законом пояснюється необхідністю проведення дій, пов’язаних з підозрою вчинення злочину, а також забезпечення затриманій особі іншої національності перекладача, який бере участь у допиті», - сказав речник нижньосілезької поліції Павел Петриковський.

У зв’язку з діями польських поліцейських українка позиватиметься до суду для відшкодування моральних збитків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: