Волонтерку з Луганська обурило висловлювання Найєма про жителів Донбасу

267745

Парламентарій розлютив українцем своїм висловлюванням про переселенців, передає РБК Україна.

Парламентарій розлютив українцем своїм висловлюванням про переселенців, передає РБК Україна.

Народний депутат Мустафа Найєм влаштував перепалку з суддею Верховного Суду через права жителів Донбасу приймати участь у виборах. Зокрема, парламентарій заявив, що виступає за вибіркове надання права голосу на місцевих виборах переселенцям, бо серед них є чимало прихильників сепаратистів.

У відповідь нардепу суддя заперечив, що громадян не можна позбавляти права голосу, і неважливо, що ті особи мали якісь свої погляди.

«Люди, які приїхали з Донецька, там бігають з прапорами «ДНР/ЛНР», при цьому є формально громадянами України, але зареєстровані переселенцями в Краматорську. І якщо ми дозволяємо цим людям там голосувати, пропоную вам поїхати туди губернатором і потім говорити про те, що є дві точки зору: одна, яка обере таку Нелю Штепу там мером, а інша, що буде з цією стороною воювати. І ми імпортуємо до себе цей конфлікт», - сказав Найєм.

Позиція народного депутата обурила багатьох переселенців. Зокрема, відома волонтер Анна Мокроусова, яка активно допомагає українській армії, сказала, що їй «стало гидко» від промови Найєма.

«Я хочу голосувати! Послухала Найєма, і стало якось гидко... Останні 3,5 року все моє життя зосереджене на допомозі іншим. Я з гордістю кажу про свою країну. І... мене позбавили права голосу», - написала вона на своїй Facebook-сторінці. «Всі, хто вважає, що є більші і менші українці; чиста українська раса і брудна; громадяни країни і «негромадяни»; конституційні права тільки для «справжніх» українців і т. п. - вас усіх я не люблю, ви не хороші. Я втомилася, у нас в організації купа роботи, у мене немає часу відстоювати свої права. Але мені дуже важливо мати право голосу. Всім, хто нас захищає, величезна подяка! Я українка, луганчанка, і я хочу мати можливість голосувати!», - резюмувала вона.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: