«Я зробив це спеціально, щоб закінчити війну на Донбасі»: вандал пояснив зруйнування монумента Небесної Сотні

379DBE63-8FD6-440D-A643-128D764ECA02_w1023_r1_s

Затриманий поліцейськими за руйнування монумента загиблим героям на алеї Героїв Небесної Сотні у центрі столиці вандал заявив, що зробив це навмисно.

Про це написав спікер Національної поліції Ярослав Тракало у Facebook.

Підозрюваний виявився 43-річним уродженцем Луганська, який приїхав до Києва з Криму.

«Зруйнував монумент Небесній сотні, бо після подій на Майдані почалася війна на Донбасі і Україна лишилася без Криму. Я зробив це спеціально, щоб закінчити війну на Донбасі і припинили вбивати людей», - так він пояснив правоохоронцям свій вчинок.

«Не виключено, що, після вивчення усіх обставин та допиту підозрюваного, поліція змінить кваліфікацію і санкцію статті - на більш жорстку», - кажуть у поліції.

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк повідомив, що чоловікові,  загрожує до 3 років ув’язнення. Про це Шкіряк написав на сторінці у Facebook.

«Слідчі Національної поліції інкримінують скоєння злочину за ч. 1 ст. 194 ККУ (Умисне знищення або пошкодження майна – ред.), йому загрожує 3 роки ув’язнення», – повідомив Шкіряк.

Він уточнив, що чоловік до подальшого рішення суду перебуватиме під вартою.

Нагадаємо, в лютому 2014 року в результаті стрілянини з боку силовиків по активістах у центрі Києва загинули понад сто людей, їх згодом почали називати Небесною сотнею. Меморіальні плити на честь загиблих встановлені на вулиці Інститутській у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: