Перевізники, які позбулися угод через масові скарги львів’ян, хочуть через суд повернути маршрути

301948

У вівторок, 10 жовтня, суд розгляне справу перевізників “Міра і К” та “АТП 14630”, які оскаржили листи Львівської міської ради про розірвання угод на обслуговування міста.

«Ці підприємства отримали найбільше скарг від львів’ян на якість перевезення. Натомість мерія продовжує ігнорувати судові засідання та “дозволяє” перевізникам-порушникам залишатися на маршрутах», - йдеться у повідомленні ГО Львівтрансзахист.

«У липні Львівська міська рада надіслала листи про розірвання в односторонньому порядку угод на обслуговування міста двом перевізникам - “Міра і К” та “АТП 14630”, які грубо порушили умови договору на перевезення пасажирів. На ці підприємства львів’яни масово скаржилися через неадекватну поведінку водіїв, малу кількість автобусів на маршрутах та незадовільний стан транспорту. Проте у своїх листах мерія чомусь не захотіла вказати факти порушень, а тому перевізники успішно оскаржили рішення про розірвання договорів в суді.

Читайте також: Львівські депутати виділили АТП-1 10 мільйонів гривень на погашення боргу за придбані автобуси

У свою чергу, Львівська міська рада відгородилася від справи та проігнорувала судове засідання і навіть не подала апеляції, що свідчить про свідоме відстоювання інтересів перевізників “Міра і К” та “АТП 14630”. Це вже яскравий факт про корупцію. А листи про розірвання з ними угод, очевидно, потрібні були виключно для пасажирів, щоб показати їм, що “щось робиться”», - додають у ГО Львівтрансзахист.

Тому рішення господарського суду Львівської області оскаржила громадська організація “Львівтрансзахист”.

«Це незаконне рішення суду блокує можливість одностороннього розірвання мерією договорів практично з будь-яким перевізником. Тобто перевізники можуть порушувати умови договорів і все одно залишатися на маршрутах. А наявність у нас такого правосуддя наштовхує на думку про змову суду, перевізників та управління транспорту, яке не застосувало жодних мір для захисту інтересів львів’ян», - наголосив Андрій Швайка, керівник ЛГО “Львівтрансзахист”.

Чергове судове засідання відбудеться вже у вівторок, 10 жовтня о 9.45 у Львівському господарському апеляційному суді.

«Зараз, як ніколи, дуже важлива підтримка громадськості, львів’ян, які щодня користуються маршрутками, адже на кону - не тільки комфорт, але й безпека пасажирів. Якщо мерія не хоче відстоювати законне право львів’ян на якісне обслуговування у міському транспорті та не виконує своїх обов’язків, ми всі разом повинні це зробити - з транспарантами, плакатами, щоб нас нарешті почули і не маніпулювали нашою думкою. Закликаємо суд діяти в межах своїх законних забов’язань», - заявив Андрій Швайка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: