Тендер на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові проведуть в кінці року

DSC06312

Станом на сьогодні розробляється технічне завдання для проведення тендеру на будівництво сміттєпереробного комплексу у Львові.

Про це під час Міжнародного екологічного форуму «Вода та Енергія» розповів директор львівського комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ноздря, повідомляє ІА Дивись.info.

«Станом на сьогодні ми затвердили загальні технічні рішення і розробляємо технічне завдання, яке буде основою тендерної документації для проведення тендеру по будівництву заводу в кінці цього року. Ми виходимо з тих обмежень, які ми маємо з точки зору бюджету для такого комплексу: міський бюджет - не більше 10%, позика від ЄБРР, що нам дасть можливість побудувати першу головну частину сміттєпереробного комплексу, а у подальшому він може бути добудований. Але ця головна частина – це ядро проекту, адже вона дасть нам можливість переробляти 100% твердих побутових відходів міста Львова», - розповів Вадим Ноздря.

«Ми плануємо контролювати бюджет у тих рамках, які вже відомі, йдеться про 25 мільйонів євро від ЄБРР для будівництва заводу, 10 мільйонів євро грантових коштів і приблизно три-п’ять мільйонів євро з міського бюджету. Після того, як ми проведемо тендер, а він складатиметься з двох частин, у березні 2018 року ми матимемо розуміння, коли і як проводити роботи», - додав директор комунального підприємства.

За його словами, йдеться про класичний завод механіко-біологічної переробки, який передбачає автоматизоване, і ручне сортування, та розділення органічного і неорганічного сміття на фракції з подальшою переробкою органіки.

«Ми плануємо застосовувати аеробний процес, без виробництва біогазу. Головне, що органічна фракція буде біологічно стабілізована, вона не буде вступати в реакцію з киснем і не буде складати проблематику при потраплянні на полігон. Таким чином буде значно менше утворюватися фільтрату і біогазу», - розповів Вадим Ноздря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: