У Карпатах завершили будівництво Бескидського тунелю

8c87443f-fc51-4a91-bd4a-10c8897b912e

«БА Інтербудмонтаж Україна» завершило будівництво Бескидського тунелю. У будівництві було задіяно близько 300 робітників. З 2007 року велося проектування, розвідка рельєфу і геодезичні роботи.

«БА Інтербудмонтаж Україна» завершило будівництво Бескидського тунелю. У будівництві було задіяно близько 300 робітників. З 2007 року велося проектування, розвідка рельєфу і геодезичні роботи.

Про це пише ЦТС.

Підприємство виконувало основні будівельні роботи, тобто пробивало тунель, бетонувати його, облаштовують гідроізоляцію. За підрозділами УЗ залишається облаштування земляного полотна на підходах до нового тунелю, укладання верхньої будови колії, монтаж лінії електропередачі і зв'язку. Повний комплекс робіт планується завершити 25 травня 2018 року, повідомляли в УЗ.

Новий двоколійний тунель буде пропускати до 100 пар поїздів на добу зі швидкістю 60-70 км / год. Чинний одноколійний тунель може максимум пропустити 47 поїздів на добу на швидкості 15-40 км / год.

Бескидський тунель побудований в 1886 році і вже вичерпав свій експлуатаційний ресурс, крім того його слабка пропускна здатність накладає обмеження на весь міжнародний транспортний коридор.

Додамо, що Бескидський тунель - єдиний одноколійна ділянка на всій довжині V Критського коридору, що проходить по території Італії, Словенії, Угорщини, Словаччини, України та Росії.

Нагадаємо, що роботи з будівництва нового Бескидського тунелю розпочато 29 жовтня 2013 року та планується закінчити у І кварталі 2017 року.

Як повідомляли, станом на 10 вересня під час будівництва Бескидського тунелю була подолана позначка в 1505 метрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: