В ЄС українську агропродукцію найбільше купують в Нідерландах

179283

Експорт української аграрної та харчової промисловості за останні 8 місяців в ЄС збільшився на 37,3%.

Нідерланди увійшли в ТОП-5 ключових покупців української агропродукції за перші 8 місяців 2017 року, поінформувала заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева. Зокрема в Нідерланди було експортовано товарів на суму більше $ 762 млн.

За її словами, в «п'ятірку» ключових покупців також потрапили Індія, яка зайняла перше місце в цьому списку ($ 1,3 млрд), Єгипет, Іспанія та Китай.

За цей період Україна найбільше експортувала наступні групи товарів – пшеницю, соняшникову олію, м'ясо птиці і кукурудзу.

Трофімцева зазначила, що експорт української аграрної та харчової продукції за 8 місяців поточного року в Європейський Союз збільшився на 37,3%.

«Країни ЄС займають друге місце в регіональній структурі нашого аграрного експорту. При цьому, наш експорт на європейський ринок збільшився на 37,3%, або на $ 988 млн за звітний період, і склав $ 3,6 млрд», - зазначила Трофимцева.

Вона також додала, що в загальній структурі зовнішньоторговельного обороту сільськогосподарської продукції частка Європейського Союзу становить 35,2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: