Поляки масово помолилися на кордонах

_98219263_042240647-1

У Польщі 7 жовтня провели так званий день молитов, у якому взяли участь десятки тисяч вірних Римо-католицької церкви.

Їх закликали збиратися в заздалегідь визначених місцях на кордонах країни, щоб спільно помолитися за порятунок Польщі і всього християнства.

Керівництво церкви стверджує, що ця подія була виключно релігійна, проте існують побоювання, що таким чином церква благословляє відмову польської влади впускати в країну мігрантів-мусульман.

День молитов був приурочений до річниці перемоги над турками-османами в морській битві при Лепанто в 1571 році.

На відведені під молитви місця на кордонах автобуси доставили тисячі вірних із понад 300 католицьких парафій по всій Польщі.

Молільники шикувалися в довгі шеренги в полях, на вулицях міст і на балтійських пляжах.

«Ми приїхали на кордон Польщі, щоб помолитися за поляків і за весь світ, - заявила одна з учасниць цього заходу. - Ми хочемо, щоб наша католицька віра не зникла, щоб наші діти жили в мирі, щоб наші брати в інших країнах зрозуміли, що наша віра непохитна».

Польський радіожурналіст Матеуш Марановський заявив, що бере участь у масовій молитві, щоб подякувати Діві Марії за свого передчасно народженого малюка. За його словами, тільки в Гдині в дні молитви взяло участь близько 300 вірних.

«Спочатку я хотів молитися на самоті на березі моря, але виявилося, що безліч людей із сусідніх парафій теж прийшли сюди на пляж, щоб взяти участь у цій події», - сказав він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: