МОЗ закупило нове обладнання для Львівського онкоцентру

rak-grudej
фото: НАІУ

На Львівщині стартувала акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок», де показали унікальне обладнання для діагностики цієї хвороби.

На Львівщині стартувала акція «Дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок», де показали унікальне обладнання для діагностики онкохвороб. 

9 жовтня, на Львівщині розпочали акцію з огляду нової техніки, яку закупили для Львівського регіонального онкологічного центру в межах співпраці із Світовим банком.

Обладнання закупили в межах реалізації спільного зі Світовим банком проекту МОЗ України «Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей» субпроекту «Онкопревенція та впровадження ефективних протипухлинних технологій у Львівській області». Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Зокрема, акція проводиться для того, аби привернути увагу жінок до профілактичних обстежень, адже виявлення патології на ранніх стадіях позитивно впливає на процес подальшого лікування та одужання.

«Сьогодні ми маємо найсучасніші взірці обладнання, спеціалістів, їх загальна  вартість навчання складає 160 тисяч доларів. Вони навчались і відвідували найкращі клініки світу. Тож сьогодні важливо щоб мешканці області та всієї України мали довіру до цього обладнання, до цих фахівців, а також довіра до того, що і діагностика, і лікування відповідає найкращим зразкам Європи», - зазначив під час брифінгу у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі голова Львівської ОДА Олег Синютка.

Загальна вартість медичного обладнання, що придбано у Львівський регіональний онкологічний центр становить 5,52 млн. доларів США.

Для покращення діагностики онкологічних захворювань у регіональному онкоцентрі зараз доступне безкоштовне обстеження на КТ, системі ОФЕКТ/КТ, флюороскопічній та рентгенографічній системах, надсучасних мамографах, зокрема із 3D томосинтезом, а також УЗД апаратах (Siemens) із функцією трьохвимірного сканування грудних залоз та апараті МРТ (GeneralElectric).

Додамо, дні профілактики патології шийки матки і грудної залози у жінок триватимуть до 23 жовтня, відтак, кожна жінка матиме змогу пройти безкоштовне обстеження, зокрема у Львівському державному онкологічному регіональному лікувально-діагностичному центрі та районних скринінгових центрах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: