У Генпрокуратурі назвали ім’я замовника убивства Вороненкова

Mariya-Maksakova-i-Wladimir-Tyurin
Марія Максакова і Володимир Тюрін

Організатором вбивства колишнього депутата Державної Думи Росії Дениса Вороненкова є російський злодій в законі Володимир Тюрін.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу, повідомляє УП.

«Розслідування вбивства екс-депутата Держдуми РФ Дениса Вороненкова та замаху на його охоронця завершено. Вдалося встановити усіх учасників причетних до вбивства, вдалося відтворити все – від підготовки до затримання», – зазначив Луценко.

Він наголосив, що керівництво ФСБ підготувала це вбивство для усунення Вороненкова як цінного свідка у міжнародних судах проти РФ.

За словами генпрокурора, вбивство скоїв українець Павло Паршов.

«Йому допомагали Василенко, Тарасенко та Левенець. Тарасенко затриманий, Василенко і Левенець перебувають у розшуку», – пояснив Луценко.

«Замовником вбивства є підконтрольний ФСБ Тюрін Володимир Анатолійович, відомий як лідер злочинного угруповання. Він мав і особистий мотив – він колишній чоловік дружини Вороненкова», - додав Луценко.

«Передаємо до суду матеріали за фактом вбивства Вороненкова та замаху на його охоронця», - зазначив генпрокурор.

Як відомо, 14 вересня російське видання «Росбалт» написало, що нібито Генпрокуратура України у відповідь на запит з Москви розповіла російським правоохоронним органам про результати розслідування вбивства Вороненкова.

Зокрема, йшлося про те, що цей злочин на замовлення російських спецслужб організували двоє – колишній чоловік дружини Вороненкова Марії Максакової і власник банку, що працює в Криму.

Водночас в українській прокуратурі заявили, що не ділилися інформацією про хід розслідування вбивства екс-депутата Держдуми з Росією.

На початку вересня генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що замовник вбивства  Вороненкова перебуває на території Росії.

Як повідомлялося, 23 березня 2017 року біля готелю «Прем’єр» у центрі Києва розстріляли екс-депутата Держдуми Росії Дениса Вороненкова, який отримав українське громадянство.

Поранений охоронець Вороненкова підстрелив нападника. Убивцею виявився екс-боєць батальйону «Донбас» Павло Паршов – він помер у лікарні.

16 червня у Павлограді затримали активіста Ярослава Тарасенка, який був знайомий із Паршовим і якого підозрюють у співучасті в резонансному вбивстві (ч. 2 ст. 115 ККУ). Слідчі вважають, що Тарасенко привіз кілера під готель.

Вороненков був свідком у справі про зраду екс-президента України Віктора Януковича.

Слідство вважало пріоритетною версію втручання Російської Федерації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: