Президент Чехії пропонує заплатити Україні та узаконити анексію Криму

633540-top_foto1-d13zh

Президент Чеської Республіки Мілош Земан вважає втрату Україною Криму «завершеною справою» та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні.

Про це він заявив у Парламентській асамблеї Ради Європи, відповідаючи на запитання українського депутата Олексія Гончаренка, повідомляє «Європейська правда».

«На мою думку, буде якась компенсація для України – чи в фінансовій формі, чи нафтою і газом», - наголосив він

Президент Чехії визнав незаконність анексії Криму, але заявив, що питання вирішене: «Крим – це анексія, без сумніву. Та це завершена справа».

Земан пояснив, що в разі незгоди України на компенсацію розпочнеться «європейська війна».

Він, зокрема, процитував колишнього німецького президента Йоахіма Гаука: «Якщо ми хочемо забрати Крим та повернути Україні, це означатиме європейську війну».

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook на закиди віддати Крим заявила, що Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю

«Жахливий у своєму цинізмі виступ президента Чехії Земана на сесії ПАРЄ, який активно промотував Путіна, закликав негайно зняти санкції, бо вони не діють і б'ють по ЄС, а не РФ. А Україні він, фактично, порадив домовлятися про фінансову чи нафтогазову компенсацію з РФ за вкрадений Крим... Україна не буде торгувати своїми громадянами, територією, суверенітетом, честю і гідністю. Це не продається», – написала Геращенко.

«Це так сумно – бачити повну політичну деградацію. І так шкода було чеську делегацію, яка почувала себе ніяково і незручно під цим потоком безпринципності і відсутності моралі та принципів. Але ще більше мене засмутили ті аплодисменти деяких європейців, які звучали в залі під час виступу Земана, заяви деяких парламентарів ПАРЄ про його прозорість і мудрість. Свідчення, що в Європі є певна кількість політиків, для яких принципи мають ціновий еквівалент – не новина», – додала Геращенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: