В апеляційному суді Львова вирішують, чи законні угоди перевізників громадського транспорту (фото)

unnamed (2)

У Львові в апеляційному господарському суді розпочалося засідання щодо розгляду апеляційної скарги ЛОГО «Львівтрансзахист».

У Львові в апеляційному господарському суді розпочалося засідання щодо розгляду апеляційної скарги ГО «Львівтрансзахист», передає кореспондент ІА Дивись.info

ГО «Львівтрансзахист» подала скаргу на рішення господарського суду Львівської області щодо визнання недійсними листів про розірвання договорів на обслуговування громадських маршрутів між управлінням транспорту ЛМР та перевізниками ТОВ «Міра і К» та ПАТ «АТП-14630».

Рішення суду

У рішенні суду йдеться про припинення апеляційного провадження: «Суд ухвалив припинити апеляційне провадження у зв'язку з тим, що не знайшов підстав, яким чином порушені права громадської організації, яка оскаржила рішення».

Суд ухвалив відправити справу для розгляду до вищого апеляційного суду.

Як розповів юрист Тарас Бучма, який у суді представляв інтереси «Львівтрансзахисту», ГО подаватиму касаційну скаргу: «Суд звів своє рішення до того, що права ГО «Львівтрансзахист» не були порушені, але ж були порушені права мешканців Львова, пасажирів громадського транспорту. Рішення звелося до того, що ГО «Львівтрансзахист» не є стороною договору про здійснення перевезень між управлінням транспорту ЛМР і перевізником. Але це договори публічно-правового характеру, які укладаються не просто так, а в інтересах громади і на користь мешканців. Громадська організація якраз і покликана відстоювати інтереси мешканців, інтереси громади, адже, як бачимо ЛМР не виконує цю функцію, тож її доводиться виконувати ГО».

Як повідомлялося раніше, юристи Львівської міської ради дійсно проігнорували судові засідання за позовами перевізників ТОВ «Міра і К» та ПАТ «АТП-14630», які хотіли відмінити листи про розірвання угод. Власне, через це перевізники і виграли суд першої інстанції. Детальніше про це ми вже писали тут.

Водночас, договори, укладені із даними перевізниками, були відмінені іншим судом. Таке рішення прийняв Львівський апеляційний адмінсуд, чим позбавив права на перевезення пасажирів.

Суд скасував дію договору, укладеного з цими підприємствами ще в квітні, адже мерія допустила низку порушень Закону «Про автомобільний транспорт» під час оголошення та проведення конкурсу на міські маршрутні перевезення. Натомість на це рішення суду чиновники міськради та управління транспорту не відреагували ніяк – понад 250 маршруток перевізників «Міра і К» та «АТП 14630» досі курсують містом.

Громадська рада

Вчора Громадська рада при управлінні транспорту вчора мала позапланове засідання, на якому обговорила ситуацію із січневим конкурсом на перевезення.

«Обговорювали питання судів навколо оголошеного ще в січні 2017 року конкурсу перевізників та договорів, укладених з "Міра і К" та АТП-14630 за результатами конкурсу, - йдеться на сторінці громради у Фейсбук. - Зараз і конкурс, і його результати скасовані двома судами. Натомість тривають суди навколо договорів, які намагалось розірвати управління транспорту.

Відтак, вирішили звернутися до міського голови Львова Андрія Садового з проханнями:

1) Привести ситуацію з договорами у відповідність до рішення адмінсуду (фактично, розірвати договори з АТП-14630 та "Міра і К") - за 7.
2) Оголосити новий конкурс перевізників, який відповідав би усім вимогам законодавства - за 10.
3) Невідкладно організувати зустріч з перевізниками, членами громадської ради та всіма причетними підрозділами ЛМР для обговорення критичної ситуації, яка склалася з громадським транспортом у Львові - за 10.
4) Передбачити кошти на вивчення пасажиропотоку та провести вивчення пасажиропотоку, аби відкоригувати транспортну мережу та з'ясувати реальну кількість платних пасажирів і пільговиків - 10 за».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: