Ведмедицю Маню, яка 14 років жила при ресторані, сьогодні перевезли до притулку

IMG_5571

Сьогодні ведмедицю Маню, яка з 2003 року жила при ресторані «Гуцульський двір» у Львові, перевезли до ведмежого притулку «Домажир» у Яворівському районі.

Ведмедицю привезли зі Львова з Карпат. Як розповіла Уляна Копцюх, представник власників тварини, Маню знайшли у лісі, коли її маму застрелили браконьєри і якийсь час вона жила на приватному обійсті у собачій буді.

«Тут збудували вольєр, зробили Мані всі документи, паспорт, медичну книгу. Тварина утримувалася офіційно. Так, ми розуміємо, що клітка і вольєр – це не ті умови, у яких має жити дика тварина», – сказала Уляна Копцюх.

Вона додала, що Маня – вегетаріанка, їсть лише овочі та фрукти, а також щозими впадає у сплячку.

Натомість зоозахисни розповіли, що три роки намагалися забрати Маню з «Гуцульського двору», оскільки умови для утримання такої тварини не є задовільними. У ведмедиці навіть діагностували стереотипія.

«Коли тварина постійно повторює одні і ті самі рухи, зазвичай це наслідок тривалого утримування в тісному замкнутому просторі», – розповіла Наталія Вишневська, координатор зоозахисного напрямку Національного екологічного центру України.

Перед транспортуванням Маню приспали і оглянули австрійські ветеринари з міжнародної організації «Four Paws», яка займається порятунком ведмедів по усьому світі.

Ветеринар «Four Paws» зазначив, що стан здоров’я Мані цілком задовільний, але у неї є зайвий жир, найімовірніше, через брак руху в обмеженому просторі. Крім того, у неї пошкоджений зуб і неправильна постановка лап. Щоби встановити причину, доведеться провести додаткове обстеження тварини. Ультразвукове дослідження не виявило жодних патологій внутрішніх органів. Мані потрібно наростити м’язи, зауважив ветеринар.

Ведмедиця важить 400 кілограмів. Щоб перенести її, знадобилося вісім чоловіків. Псіля прибуття у «Домажир» її помістили у спеціальний бокс, а через добу вона зможе вийти у вольєр, площа якого тисячу квадратних метрів. Там є басейн та іграшки. Вольєр, де Маня прожила 14 років мав площу 28 кв м.

Фото Микити ПЕЧЕНИКА

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: