Кирилюк видав ліцензії на видобуток газу російському олігарху

fc5803f41c6422219db73f26e439b29c1179da49

Т.в.о. голови Держслужби геології та надр України Олег Кирилюк видав 16 ліцензій на видобуток газу на Полтавщині скандальній компанії «Голден Деррік».

Про це йдеться в наказах Держгеонадр, пише «Економічна правда».

Сьогодні компанія у власності російського олігарха Павла Фукса, а донедавна нею керував втікач-регіонал Едуард Ставицький. Керівник Держгеонадр Кирилюк видав компанії «Голден Деррік», яка контролюється російським бізнесменом з українським паспортом Павлом Фуксом, як мінімум п'ять спеціальних дозволів на розробку газових родовищ в Україні.

П'ять наказів від 22 серпня цього року стали доступні для перегляду тільки ввечері 10 жовтня. Ще 11 наказів, виданих в цей же день, досі закриті.

Нове керівництво Держгеонадр дало «Голден Деррік» ліцензії на розробку наступних площ в Полтавській області: Південно-Свистунівської газове родовище (164,2 кв. км); Вільшанська площа з запасами сланцевого газу (136,5 кв. км); Руновщінское родовище природного газу (164,5 кв. км); Флерівско-Ювілейна газова площа (472,1 кв. км); Гулаківське родовище сланцевого газу (119,8 кв. км).

У той час, коли стратегічні ліцензії на видобуток газу видають російській фірмі, «Укргазвидобування» та низка інших великих українських компаній досі не може домогтися продовження дії своїх власних ліцензій на видобуток газу. Тільки «Укргазвидобування» чекає від Держгеонадр вирішення питання щодо 25 спецдозволів.

«Голден Деррік» - це сьогодні формально кіпрська компанія, яка була продана екс-главою Міністерства енергетики Едуардом Ставицьким структурам бізнесмена Павла Фукса, який 21 грудня 2016 року отримав українське громадянство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: