Китайська компанія збудує в Україні дві траси

ff0b0e37-69ab-42ae-bd5f-783993a80877

Ремонтні роботи на обох ділянках профінансує Міжнародний Банк реконструкції та розвитку, а «Укравтодор» стежитиме за якістю виконання робіт.

Китайська компанія будуватиме в Україні дві траси. Із ними вже укладені відповідні контракти на понад 90 мільйонів доларів США. Про це звітують у Мінінфраструктури.

«Державне агентство автомобільних доріг України "Укравтодор" та китайська компанія Xinjiang Communications Construction Group підписали 2 контракти на загальну суму 95,8 млн доларів США на виконання дорожніх робіт в Україні», - зазначається у повідомленні.

Як стало відомо, перша дорога прямуватиме від Стрия до Знам'янки, а друга матиме сполучення Київ-Харків-Довжанський.

«Один контракт передбачає виконання ремонтних робіт з покращення безпеки руху на автомобільній дорозі М-12 Стрий – Тернопіль – Кіровоград – Знам’янка (через м. Вінницю), км 291+240 – км 332+052 (сума контракту – 38,5 дол. США), другий контракт передбачає реконструкцію і капітальних ремонт автомобільної дороги М-03 Київ – Харків – Довжанський (км 210+000 – км 333+250 (окремими ділянками), сума контракту – 57,3 млн доларів США)», - відзначили у Мінінфраструктури.

Ремонтні роботи на обох ділянках профінансує Міжнародний Банк реконструкції та розвитку. І саме китайська компанія перемогла у тендері на їхнє виконання.

Як відомо, автомобільну дорогу Київ-Довжанський свого часу узялися ремонтувати італійці. Утім, контракт із ними «Укравтодор» розірвав. Одна з причин - на об'єкті працювало в рази менше техніки, аніж було прописано в контракті.

«З нашого боку ми відповідаємо за жорсткий контроль, контроль якості , контроль використання публічних грошей платників податків, а китайська компанія відповідає також за обличчя своєї компанії , це велика відповідальність яка спочиває на плечах компанії Ксінгяннг», - зазначив в.о. голови «Укравтодору» Славомір Новак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: