Росіянина звинувачують в екстремізмі через цитату з «Незнайки на Місяці»

2017-10-09_18-19-17__374c798a-ad05-11e7-abb4-06f7ed071225

Адміністратора краснодарського пабліку «Радикальні мрійники» у «ВКонтактє» Михайла Малахова викликали до прокуратури на допит через «ознаки екстремізму» після того, як він опублікував в соціальній мережі скріншот із книги «Незнайка на Місяці».

Адміністратора краснодарського пабліку  «Радикальні мрійники» у «ВКонтактє» Михайла Малахова викликали до прокуратури на допит через «ознаки екстремізму» після того, як він опублікував в соціальній мережі скріншот із книги «Незнайка на Місяці».

Про це повідомляє ресурс «Відкрита Росія».

Відзначається, що слідчий повідомив Малахову, що на нього надійшов донос. У його пості, опублікованому ще 28 березня, де наведена цитата з тексту книги «Незнайка на Місяці» Миколи Носова, нібито містяться ознаки екстремізму. У прокуратурі впевнені, що подібний текст "розпалює ненависть до соціальної групи «поліцейські».

Малахов розповів виданню, що був збентежений подібним інтересом до нього правоохоронців і повідомив, що за його публікацією збираються проводити лінгвістичну експертизу.

За його словами, він не розуміє чому «Незнайка» викликав такий інтерес у працівників прокуратури, тим більше, що паблік «Радикальні мрійники», де був опублікований уривок з дитячої книги, налічує не більше 300 осіб.

«У цій групі не дуже багато людей, я веду її швидше для себе. У моїй країні багато чого заборонили і заборонять ще: кілька необережних слів - і ось ти вже екстреміст. Тому і назва така: за мрії у нас поки ще не саджають, навіть якщо вони радикальні», - розповів Малахов.

Він запевняє, що не знає, хто міг написати на нього заяву. Каже, що ніколи не брав участі в опозиційних мітингах.

Поки росіянин боїться йти на виклик до прокуратури, особливо без адвоката.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: