СБУ затримала двох найманців, які готували серію терактів на замовлення «ДНР»

3caac510-6440-4fca-a387-fbe7403abf72

Першою метою затриманих громадян України повинен був стати залізничний вокзал Маріуполя.

Співробітники Служби безпеки України затримали двох громадян країни, які планували низку терактів «на замовлення» з терористичної організації «ДНР».

«Головне управління СБУ в Донецькій і Луганській областях затримало двох громадян України, які на замовлення "МДБ ДНР" (так званого "міністерства державної безпеки" терористичної організації – ред.) готували терористичний акт у місті Маріуполі», - повідомив голова СБУ Василь Грицак під час брифінгу в Києві у середу, 11 жовтня.

У затриманих вилучили дві протипіхотні міни з дистанційним приводом. За словами Грицака, першою метою терористів-найманців повинен був стати залізничний вокзал Маріуполя і пасажири потягу сполученням «Маріуполь-Київ».

Терористи дали перші свідчення, з яких випливає, що за завданням кураторів вони повинні були підірвати ще низку соціальних та інфраструктурних об'єктів у мирних регіонах Донецької області.

Організатором диверсійної групи виявився екс-бойовик «ДНР» Дмитро Забуцький, відомий оперативникам ще з 2014 року.

«Він воював у складі "ДНР" і пізніше він воював під Дебальцевым в лютому 2015 року, був підібраний як один з тих, хто воював у складі групи Вагнера в "МДБ ДНР"», - розповів Василь Грицак.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: