Сьогодні у Львові стартує міжнародний фестиваль короткометражок Wiz-Art

Фестиваль відвідають близько 60 українських та міжнародних режисерів, операторів, звукорежисерів та продюсерів.

Про це під час прес-конференції, 11 жовтня, розповіла координаторка фестивалю Ольга Райтер, повідомляє Дивись.info.

11-15 жовтня пройде 10 Львівський міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Wiz-Art. Слоганом цьогорічного фестивалю є фраза з двох слів «Тиорія життя».

«Так, вона свідома написана з помилкою, — каже Ольга Райтер. — Ми багато думали, що таке людина у сучасному світі, як вона живе, яка політична ситуація, у якій ми живемо, і зазвучала така пафосна штука, як життя. Про нього говорити немає сенсу, його потрібно проживати. І багато зараз на нас іде тиску інформації, у якій лунають посили, на кшталт того, що ми маємо певним чином проживати своє життя, обов’язково з роботою, яка має бути пристрасною, любити її тощо. Наша тема є актуальною і вона ніби нівелює усі ці поривання».

На думку Ольги Райтер, короткометражні фільми є саме тим видом мистецтва, яке дуже гостро і майже миттєво реагує на виклики сучасності.

У програмі фестивалю будуть фільми, які висвітлюють теми мігрантів у Європі, політичної ситуації в Україні, ЛГБТ-питання тощо.

Крім того, цього року на фестивалі журі визначатиме гран-прі, найкращий ігровий фільм, кращу операторську роботу, сценарій та режисуру. І серед 10 робіт визначать кращий український фільм у рамках українського конкурсу.

Також під час фестивалю відбудеться навчальна частина Wiz-Art Film Lab, яка передбачає серію зустрічей, презентацій, обговорень та майстер-класів українських та іноземних кіноагентів.

Фестиваль відвідають близько 60 українських та міжнародних режисерів, операторів, звукорежисерів та продюсерів, серед яких: Леопольд Девольф (США), Алєксєй Дмітрієв (Росія), Софія Бош (Німеччина) та інші.

З повною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: