Українець очолював банду, яка переправила до ЄС близько 300 нелегалів

p_271385_1_slidertop2

У Словаччині судять банду прикордонників, яка переправляла нелегалів. Серед підозрюваних і українці.

У Словаччині судять банду прикордонників, яка переправляла нелегалів. Серед підозрюваних і українці, пише Мукачево.net.

Більше того, як інформують словацькі ЗМІ, саме українець і був головним організатором цієї схеми. Але перед судом наразі постав інший його співвітчизник, бо інших 7 учасників банди (5 чоловіків та 2 жінки) ще розшукують.

Резонансну справу почали розглядати у понеділка, 9 жовтня, в окружному суді міста Кошице, куди її передала прокуратура після завершення розслідування.

Слідство встановило, що угруповання переправило до Словаччини з України, куди нелегали потрапляли з Росії, щонайменше 275 нелегалів. З групи брали від 200 до 400 євро, йдеться у повідомленні слідчих. Слідство встановило щонайменше 33 факти переправлення нелегалів через українсько-словацький кордон. Відтак, за попередніми підрахунками угруповання заробило на цьому близько 110 тисяч євро.

Водночас, у ході розгляду справи стали відомі громадськості нові подробиці, включно з особою одного з підозрюваних, якого затримали - Юрій Б. (на фото). Окрім нього до банди входили 2 колишні працівники поліції, які працювали на кордоні (пункті пропуску Вишнє Нємецьке), та 3 діючі правоохоронці. Усі вони разом з іншими членами банди перебувають у розшуку включно з головним організатором схеми, яким за версією слідства є українець, його у справі позначають ініціалами V.Z.

Слідство встановило, що нелегали перетинали українсько-словацький кордон безпосередньо через КПП «Вишнє Нємецьке», а отже, і КПП «Ужгород», за підробленими документами чи то громадян Румунії, або Чехії. Хоча насправді це були нелегали з Сирії, Іраку та інших країн так званого третього світу.

Банда діяла з вересня 2012 року до листопад 2016 року, і її викрили наприкінці минулого року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: