До незаконно утриманого в Росії Павла Гриба прибули лікарі

20170914160820-1ff1de774005f8da13f42943881c655f

Лікарі, яких повинні допустити в СІЗО до Павла Гриба, приїхали в Краснодар.

Про це повідомляють родичі затриманого українця, пише видання «Четвертая власть»

Варто зазначити, що вчора, 11 жовтня, Генеральне консульство України на прохання Європейського суду з прав людини направило до 19-річного українця Павла Гриба, викраденого ФСБ, медиків, не дочекавшись відповіді російської сторони.

Як стало відомо раніше, суд РФ заочно заарештував Гриба 17 серпня до 17 жовтня. Адвокат розповів подробиці його викрадення.

Нагадаємо, 24 серпня 19-річний Павло Гриб виїхав до Білорусі на зустріч із дівчиною-росіянкою, з якою до того спілкувався тільки через соцмережі, після чого, за словами батька, зник. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Пізніше стало відомо, що юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії, йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

13 вересня російські ЗМІ написали, що українець, згідно з рішенням суду в Краснодарі, заарештований до 17 жовтня. Адвокат хлопця сказав, що рішення було ухвалене заочно. 18 вересня батько Павла Гриба з посиланням на слова українського консула, який зустрічався з юнаком у СІЗО, сказав, що в того були висипи на тілі. Батько припустив, що причиною могло стати припинення вживання ліків, які хлопцеві через хворобу необхідні щоденно.

Адвокат Павла Гриба в Україні Євгенія Закревська днями повідомила, що Європейський суд з прав людини зажадав від Росії доступу українських лікарів до хлопця, щоб оцінити стан його здоров’я.

Представництво ЄС в Україні вимагає від влади Росії звільнити утримуваного під арештом українця Павла Гриба та інших громадян, затриманих незаконно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: