На Яворівщині урочисто відкрили ведмежий притулок «Домажир»

IMG_8156

Сьогодні, 12 жовтня, на Яворівщині урочисто відкрили ведмежий притулок «Домажир».

Це унікальний рекреаційний центр для порятунку бурих ведмедів, що має на меті допомагати ведмедям, забираючи їх із готелів, ресторанів, пересувних зоопарків та цирків для реабілітації та відновлення природнього балансу тварин.

Читайте також: За лаштунками: як живуть ведмеді, звільнені з «рабства» (фото)

У «Домажирі» умови утримання тварин максимально наближені до природних і відповідають фізіологічним та поведінковим потребам тварин. На території притулку є місце для купання, барліг для відпочинку та спеціальні іграшки для розвитку чотирилапих. Кожен ведмідь має свій особистий вольєр площею мінімум 1 тис квадратних метрів.

Загальна територія притулку – більше 20 га. Зараз у притулку перебувають 6 ведмедів, навесні «Домажир» зможе прийняти ще 12 тварин. Поміж вольєрами збудовані спеціальні туристичні доріжки, тож всі охочі мають змогу поспостерігати за тим, як живуть бурі ведмеді у живій природі.

Читайте також: За тиждень у ведмежому притулку «Домажир» відкривається туристичний сезон

Додамо, що створення цього унікального об’єкту почалось 13 червня 2014 року із підписання Меморандуму між Міжнародним фондом «Чотири лапи» та Львівською облдержадміністрацією

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: