СБУ підозрює «Автономний опір» у проведенні акцій на замовлення з РФ

22448281_1774099789269911_815912792735103108_n

У четвер, 12 жовтня, уранці оперативники управління Служби безпеки України у Львівській області прийшли з обшуком до квартири у будинку на вул. Копистинського, 11а, де проживають представники організації «Автономний опір».

Про це повідомила учасниця «Автономного опору» Анна Іванцик на своїй сторінці у Facebook, пише Zaxid.net.

За її словами, працівники СБУ, щоб потрапити до квартири близько 7:10 виламали двері. Слідчі дії тривали кілька годин поспіль.

Обшуки також проводять на квартирах інших активістів – Максима Осадчука, Ярини Волошин, Антона Парамбуля та на вул. Залізничній, 20, повідомив Артем Артеменко.

Керівник управління СБУ у Львівській області Олександр Ткачук підтвердив проведення обушків в активістів однієї з організацій. Назву організації та прізвища обшукуваних він не назвав.

«Наші оперативники та слідчі отримали інформацію про те, що окремі активісти проводять акції, які фінансуються з території Російської Федерації, тобто замовні акції. Зараз відбуваються санкціоновані згідно з чинним законодавством обшуки, під час яких вилучаються матеріали, які можуть бути доказами в цьому кримінальному провадженні», – сказав він.

Слідчі дії, за словами Олександра Ткачука, відбуваються у межах кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Зазначимо, представники «Автономного опору», зокрема ті, у кого сьогодні відбуваються обшуки, розмістили на своїх сторінках у Facebook заклик прийти 14 жовтня, коли у Львові відзначатимуть 75 річницю створення УПА, на альтернативний марш УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: