У Львові викрили угруповання, що влаштовувало проплачені провокації, – СБУ

2

Співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури викрили угруповання, яке на замовлення представників країни-агресора влаштовувало провокаційні акції у Львові.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Правоохоронці встановили, що зловмисники, прикриваючись соціальними гаслами, брали участь в акціях протесту, замовлених кремлівськими пропагандистами. Співробітниками спецслужби зафіксована причетність «лідерів» групи до низки актів вандалізму, у тому числі проти консульських і дипломатичних установ іноземних країн, функціонуючих у регіоні.

Оперативники СБ України також задокументували, що учасники групи поширювали у соціальних мережах матеріали, спрямовані на дестабілізацію політичної ситуації у регіоні. Комплексне експертно-лінгвістичне дослідження встановило наявність публічних закликів до насильницького повалення державної влади у публікаціях, що зловмисники поширювали в Інтернеті.

Під час восьми обшуків за місцем проживання та офісах радикалів правоохоронці вилучили комп'ютерну техніку і матеріали із доказами протиправної діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 109 та ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України.

Тривають невідкладні слідчо-оперативні дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: