НАБУ розпочало розслідування проти Омеляна 

IMG_3001

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) розпочало розслідування проти міністра інфраструктури України Володимира Омеляна.

Про це свідчить відповідне рішення Солом'янського районного суду міста Києва.

Як зазначається, НАБУ проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом декларування недостовірної інформації та незаконного збагачення Омеляна.

Повідомляється, що починаючи з 10 грудня 2016 року Омелян разом з дружиною та сином почали проживати в будинку, який належить двоюрідній племінниці дружини. Орієнтовна вартість будинку становить 7 млн гривень.

Як зазначають у НАБУ, за інформацією з Державної фіскальної служби України доходи, які б дозволили племінниці купити зазначений будинок, остання не отримувала. Крім того, в 2009-2011 роках мати племінниці видавала довіреність Омеляну на право керування автомобілем марки Lexsus RX 350, що свідчить про їх довірительні відносини.

У клопотанні, яке НАБУ подало до суду, вказано що у березні 2017 року Омелян подав декларацію за 2016 рік, де вказав, що фактично мешкає в квартирі, яка на праві приватної власності належить його дружині. Разом з тим, Омелян не вказав в декларації своє право користування будинком.

«Відомості подані ОСОБА_3 (Омелян, - ред.) в декларації за 2016 відрізняється від достовірних на 7 млн гривень, що становить більше ніж 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», - йдеться у документі.

Крім того, детективи НАБУ заявляють, що Омелян з 2015 року користується автомобілем BMW X5, орієнтовною вартістю 1 590 000 грн, який належить його братові. Даний автомобіль не був зазначений в його декларації за 2015 та за 2016 роки.

Крім того, повідомляється, що відповідно до інформації отриманої ДФС нарахований дохід Омеляна за 2012-2016 роки становить 1 273 985 гривень. Валовий дохід його дружини, як фізичної особи-підприємця та нарахований дохід як фізичній особі за 2012-2016 роки становить 2 321 122 грн. В той же час, зазначається, що в декларації і за 2015 і за 2016 роки Омелян зазначив, що має збереження в розмірі 90 тис. доларів та 25 тис. євро, а його дружина має заощадження в розмірі 70 тис. доларів. При цьому, як повідомляється, Омелян з 1999 року працює виключно на державній службі.

Зокрема, за рішенням суду, НАБУ отримало тимчасовий доступ до документів (електронних інформаційних систем), які знаходяться у володінні ПрАТ "Київстар", зокрема, до інформації стосовно номера абонента мобільного зв'язку, яким користується Омелян, для встановлення контактів Омеляна з вищезазначеними особами.

Зокрема, суд надав НАБУ доступ до відомостей щодо вхідних/вихідних дзвінків, SMS, MMS, GPRS за період з 1 грудня 2016 року по 1 січня 2017 року. Відповідна ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У свою чергу, прес-секретар Мінінфраструктури Марина Томко у Facebook повідомила, що Омелян готовий дати відповідь на всі запитання детективів НАБУ.

«Міністр інфраструктури відкритий до співпраці з правоохоронними органами, зокрема, з ГПУ, СБУ, НАБУ. Він готовий дати відповідь на всі запитання детективів НАБУ, а також надати всі документи, які засвідчують, що жодних порушень з його боку не було», - написала вона.

Також міністр інфраструктури Володимир Омелян заявляє, що в його декларації немає порушень.

«Я готовий дати відповідь на всі запитання детективів НАБУ, а також надати всі документи, які засвідчують, що жодних порушень з мого боку не було», - сказав Омелян виданню «Українська правда».

Він додав, що відкритий до співпраці з правоохоронними органами, «зокрема, з ГПУ, СБУ, НАБУ».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: