СБУ відкрила в’їзд двом іспанським журналістам, яких підозрюють в антиукраїнській пропаганді

ANTONIO PAMPLIEGA SECUESTRADO EN SIRIA
Антоніо Памплієга

Служба безпеки України знову відкрила в’їзд іспанських журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомила речниця СБУ Олена Гітлянська.

«Дослухаючись до численних звернень представників журналістського цеху, ми відкрили в’їзд в Україну іспанським журналістам Антоніу Памплієгу та Мануелю Анхелю Састре.

Водночас запевняємо, що за наявності законних підстав, загрози національній безпеці, Служба й надалі вживатиме такі обмежувальні заходи, зокрема й щодо журналістів. Треба усвідомлювати, що проти України вже четвертий рік ведеться інформаційна війна, для цього залучаються величезні фінансові та людські ресурси. Легко спрогнозувати, що антиукраїнська кампанія Росії й надалі ставатиме усе більш агресивною, і ми будемо на це відповідно реагувати», – написала Гітлянська.

Нагадаємо, Антоніо Памплієга та Мануель Анхель Састре у 2015 році вони були включені до списку громадян, які становлять загрозу нацбезпеці України. Через це на них поширювалася заборона в’їзду до України терміном до 5 років. Після рішучого протесту іспанського уряду Київ зняв санкції з них у травні 2016 року.

Приводом для санкцій щодо іспанських журналістів був, зокрема, допис в Instagram Антоніо Памплієга, де він нагадує про «бомбардування Первомайська українською армією» у 2014 році. А в іншому дописі він наводить дані про унікальну промисловість Донбасу і додає таку цитату співрозмовника, керівника шахти ім. Челюскінців на окупованій частині Донбасу: «Київська влада це добре знає, саме тому намагається покінчити з економікою регіону за допомогою обстрілів. Адже покінчити з шахтами – це означає знищення засобів для існування для тисяч сімей в регіоні і приречення їх на голодну смерть. Війна – це противна річ».

В його статті від 2014 року за назвою «В глибинах Донбасу: українська війна затоплює знамениті шахти», звідки взято цю цитату, відсутня думка української сторони і лише наводиться інформація про те, як українська армія знищує інфраструктуру Донбасу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: