У Львові відбувся вечірній концерт другого дня фестивалю давнього церковного співу «Під Покровом»

khn5140-63ab9d1b468342c573970b23382625b7

У Львові 13-15 жовтня триває Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом». Сьогодні у храмі Преображення ГНІХ відбувся вечірній концерт, у межах якого виступили хори-учасники фестивалю. Концерт також відвідав міський голова Львова Андрій Садовий з дружиною Катериною і дітьми.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

«Фестиваль давнього церковного співу «Під Покровом» - це щось надзвичайне, особливо у сьогоднішній день. Хочу, щоб ці літургічні співи з наших уст звучали на прославу Божої Матері і Бога. Нехай цей концерт залишить слід у вашому серці», - зазначив отець Ярослав, настоятель Храму Преображення Господнього.

«Я радий всіх вітати на сьогоднішньому вечірньому концерті другого дня фестивалю давнього церковного співу у Львові. Так як у цей час завжди традиційно звучить вечірня молитва, то я вирішив, що у цей Покровський день ми молитимемося акафіст до Пресвятої Богородиці, який впровадить нас у це таїнство давньої молитви», - зазначив отець Лука, ієромонах, співорганізатор фестивалю.

Події фестивалю, що має на меті донести до широкого загалу багату літургійно-музичну традицію давньої української богослужбової культури, відбуваються в окремих храмах і монастирях Львова, Львівській музичній академії ім. М. В. Лисенка, у Національному музеї ім. Андрея Шептицького. Програма передбачає відкриті лекції, святкову програму богослужінь, концерти, майстер-класи з давнього церковного співу. До участі у фестивалі запрошено 20 хорових колективів з різних міст України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: