Консерватори та ультраправі лідирують на виборах в Австрії

maxresdefault-1-3
Фото з відкритих джерел

Консервативна «Австрійська народна партія» (ÖVP) на чолі з главою МЗС, 31-річним Себастіаном Курцом лідирує на дострокових парламентських виборах у Австрії, які відбулися в неділю, 15 жовтня.

Про це свідчать попередні результати Консерватори та ультраправі лідирують на виборах у Австрії голосування, опубліковані МВС країни, пише УП.

«Австрійська народна партія» з молодим очільником Себастіаном Курцом здобула перемогу в голосуванні із результатом 31,4% голосами виборців. Таким чином Курц стане наймолодшим канцлером в історії країни і наймолодшим європейським лідером.

На другому місці —  ультраправа «Партія свободи» (FPÖ), що виступає за зняття санкцій з РФ. Партія отримала навіть вищий результат, ніж прогнозували екзит-поли — 27,4%.

Третє місце посіла «Соціал-демократична партія» (SPÖ) під керівництвом чинного канцлера Крістіана Керна із 26,7% голосів.

5% отримує ліберальна партія NEOS ("Нова Австрія і Ліберальний форум"), 4,1% — партія Pilz («Список Пітера Пільца»). «Зелені» не зуміли подолати мінімальний 4-відсотковий бар’єр.

Очікується, що офіційні результати голосування будуть оприлюднені найближчими днями, адже у понеділок розпочинається підрахунок голосів, відданих поштою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: