Теракт у Сомалі: загинули понад 270 осіб (фото)

2069540
НАслідки теракту у Сомалі

Жертвами недільного теракту у Сомалі стали щонайменше 276 осіб.

Не менше 276 осіб загинули в результаті теракту в столиці Сомалі — Могадішо.

Про це пише УП з посиланням на DW.com.

Як повідомила влада країни, понад 300 осіб отримали поранення. Велика частина жертв — місцеві жителі, серед загиблих є також кілька військових.

За даними поліції, виконавцем атаки став терорист-смертник. Він знаходився за кермом вантажівки, який спочатку протаранив інші автомобілі і мотоцикли, після чого виїхав на перехрестя в центрі міста.

Там водій привів у дію вибуховий пристрій, в результаті чого кілька будівель навколо були повністю або частково зруйновані.

Як передають інформагентства з посиланням на очевидців, напад стався неподалік від одного з готелів в столичному районі Мадіна, де часто зупиняються члени уряду і журналісти.

За однією з версій, злочинець, можливо, планував вчинити напад саме на цей готель, проте не доїхав до нього.

Цей теракт — найкривавіший напад за участю смертника в Сомалі за останні роки. Відповідальність за подію поки не взяло на себе жодне з терористичних угруповань, що діють у регіоні.

Фото: 24 канал

Президент країни Мохаммед Абдуллахі Мохамед оголосив три дні жалоби і закликав сомалійців відгукнутися на заклики лікарень про донорство крові для поранених.

Нагадаємо, теракт стався 15 жовтня. Начинена вибухівкою вантажівка вибухнула біля входу в готель в центрі міста. В результаті готель завалився та під його завалами залишилися люди. Терорист-смертник підірвав вантажівку, коли його намагалися затримати. Вантажівка змітала на своєму шляху мотоцикли і легкові автомобілі, поки не досягнула людного перехрестя, де і стався вибух.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: