У Києві на форумі Ради Європи обговорять долю переселенців

19 жовтня з нагоди триріччя прийняття Закону України «Про забезпечення
прав і свобод внутрішньо переміщених осіб» у Києві відбудеться дводенний форум, спрямований на інтеграцію переселенців у приймаючі громади.

Про це повідомили в прес-службі Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України.

Зокрема, у Форумі візьмуть участь близько 100 представників міжнародних та національних організацій та установ, керівники органів влади, що працюють з внутрішньо переміщеними особами з 13 областей України.

«Форум спрямований на обмін інформацією та надихаючим досвідом учасників,
сприяння мережуванню внутрішньо переміщених осіб, організацій, які з ними працюють, та різних зацікавлених сторін, що впроваджують політику та практики, спрямовані на інтеграцію переселенців у приймаючі громади», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: На Львівщині презентують виставку про вимушених переселенців

У програмі Форуму передбачаються виступи міжнародних та національних експертів з питань реалізації інтеграційної політики стосовно ВПО, презентації учасниками їхнього досвіду за напрямами діяльності (культурні та освітні проекти, надання соціальних послуг та психологічної підтримки, ініціативи із працевлаштування та підвищення потенціалу ВПО тощо), а також простір для обговорення стратегій та практик вирішення нагальних питань інтеграції ВПО на регіональному та національному рівнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: