Які великі об'єкти фонд держмайна виставить на приватизацію у наступному році

bc35b7e7026d
Фото: Олександрійський тиждень

Фонд державного майна України в 2018 році планує продати низку великих об'єктів з портової, енергетичної та аграрної галузі.

Йдеться про «Одеський припортовий завод», «Центренерго», «Турбоатом», 6 енергетичних компаній, «Аграрний фонд», «Державну продовольчо-зернову корпорацію України» та низку об'єктів малої приватизації.

Про це повідомив керівник Фонду держмайна Віталій Трубаров на засіданні Американської торговельної палати, передає прес-служба Фонду державного майна України.

За словами Віталія Трубарова, на ОПЗ вже завершена інвентаризація,і стартова ціна підприємства буде в листопаді. «В листопаді ми отримаємо стартову ціну, і в грудні цього року, якщо всіма учасниками процесу будуть дотримані терміни, ми встигаємо розпочати прийом заявок від потенційних інвесторів, аби на весну 2018 року вийти на безпосередній продаж»,- повідомив керівник ФДМУ.

Віталій Трубавров також зазначив, що продаж «Центренерго» має відбутися навесні 2018 року. «По даному підприємству визначений радник, це польський філіал Ernst& Young. Найближчим часомми розраховуємо від  МЕРТу, Мінфіну і Мін’юсту отримати затвердження радника, який проведе аудит та надасть оцінку пакетуакцій. Розраховуємо продаж на весну наступного року»,- сказав Віталій Трубаров.

Керівник Фонду повідомив, що в наступному році планується продаж пакетів акцій Миколаївської, Дніпровської, Херсонської ТЕЦ, а також Запоріжжяобленерго, Миколаївобленерго, Тернопільобленерго, Харківобленерго, Хмельницькобленерго, Черкасиобленерго.

Віталій Трубаров також зазначив, що у 2018 році планується приватизація ПАТ «Турбоатом» «Аграрний фонд», «Державна продовольчо-зернова корпорація України». «Фонд очікує на передачу «Аграрного фонду» та «ДПЗКУ». По «Турбоатому» зараз йде робота з Кабміном з визначення розміру пакету акцій, який виставлятиметься на продаж»,- зазначив Віталій Трубаров.

Також зазначили, що надходження від приватизації у 2018 році очікують у розмірі 22 млрд грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: