До Міжнародного дня білої тростини місто відзначило людей з вадами зору

dsc0673-b5cdbded6456d441de69253c3903a1f4

Сьогодні, 18 жовтня, у будинку культури Львівського УВО УТОС відбулось свято, приурочене Міжнародному дню білої тростини. Зокрема, експонували виставку творчих робіт людей з вадами зору, виступали творчі колективи та виконавці.

Про це інформує прес-центр ЛМР.

Зокрема, за  активну громадську діяльність, вагомий внесок у захист інтересів незрячих, інтеграцію їх у суспільство та з нагоди відзначення  Міжнародного дня білої тростини, подяки від громади міста отримали:

– Кукуруза Любов Дмитрівна, голова правління громадської організації «Львівська обласна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих»;

– Ратинська Марія Миронівна, член Львівської територіально-виробничої первинної організації Українського товариства сліпих;

– Толопко Семен Павлович, член громадської організації «Львівська територіальна первинна організація Всеукраїнської організації інвалідів «Українське товариство сліпих».

Також дипломом міського голови Львова нагородили колектив спеціалізованої бібліотеки ім. Т. Г. Шевченка Львівського УВО УТОС.

Як повідомляють в управлінні соціального захисту Львівської міської ради, місто співпрацює з товариством незрячих вже понад 10 років, і ця співпраця відбувається, в основному, через реалізацію проектів, заходів та фінансової підтримки. Сьогоднішній захід місто фінансово підтримало на суму 32,5 тис. грн. – для придбання 130 подарунків (набори горняток) для учасників виставки художньої самодіяльності та активу організації.

Варто зазначити, що за підтримки управління соціального захисту у червні 2017 року реалізовано захід «Святкування 84-ї річниці від Дня створення Українського товариства сліпих». Тоді на проведення заходу було надано 20 тис. грн. на придбання 80 подарунків для активу УТОСу. Також відповідно до Порядку використання коштів міського бюджету для надання фінансової підтримки громадським організаціям інвалідів і ветеранів, Львівській територіальній первинної організації УТОС надано фінансову підтримку у розмірі 30,5 тис. грн. на здійснення ними статутної діяльності у 2017 році. Також до Дня міста Львова було надано 785 продуктових наборів інвалідам по зору-членам ЛОО УТОС-мешканцям м. Львова.

Водночас до Міжнародного дня незрячих (13 листопада) місто надасть одноразову матеріальну допомогу особам з інвалідністю по зору, які є на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міської ради. Таку допомогу отримають 1200 осіб в розмірі 300 грн. кожен.

Окрім того, відповідно до рішення виконавчого комітету, особи з інвалідністю по зору І і ІІ груп мають право на пільги на оплату житлово-комунальних послуг (50% для інвалідів по зору І групи; 40% для інвалідів по зору ІІ групи), а також право на отримання від міста муніципальної субсидії (за умови призначення державної субсидії з урахуванням пільг).

Зазначимо, що Міжнародний день білої тростини відзначають в багатьох країнах світу. Спілки незрячих намагаються в цей день спільно зі зрячими проводити акції, спрямовані на посилення інтеграції незрячих у суспільство.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: