Російський суд продовжив арешт Павлу Грибу

319917_1
Фото: ukr.media

Сьогодні, 18 жовтня, Жовтневий райсуд Краснодару продовжив запобіжний захід для Павла Гриба ще до 4 січня. 

Про це на своїй сторінці Facebook повідомила Maria Tomak.

«Стан пацієнта із діагнозом Павла за замовчуванням є середньої тяжкості. Зважаючи на умови СІЗО, можемо стверджувати, що його стан є складним. Особливо з огляду на ту інформацію, яка сьогодні була надана родині адвокатом Андрієм Сабініним. Зокрема, щодо виразок на тілі хлопця, червоних очей, поганого самопочуття та слабкості», - передає в дописі слова лікарів ув'язненого українця.

Окрім того, Павлові досі не дають необхідних йому ліків. Тому лікарі в будь-який момент готові виїжджати до Росії знову - якщо доступ до Павла слідчими ФСБ буде надано.

Читайте також: Українських лікарів не пустили до Павла Гриба у СІЗО

Нагадаємо, 24 серпня 19-річний Павло Гриб виїхав до Білорусі на зустріч із дівчиною-росіянкою, з якою до того спілкувався тільки через соцмережі, після чого, за словами батька, зник. Генеральна прокуратура України відкрила провадження через зникнення українця. Пізніше стало відомо, що юнак перебуває в СІЗО в Краснодарському краї Росії, йому інкримінують вчинення злочину за статтею про тероризм.

13 вересня російські ЗМІ написали, що українець, згідно з рішенням суду в Краснодарі, заарештований до 17 жовтня. Адвокат хлопця сказав, що рішення було ухвалене заочно. 18 вересня батько Павла Гриба з посиланням на слова українського консула, який зустрічався з юнаком у СІЗО, сказав, що в того були висипи на тілі. Батько припустив, що причиною могло стати припинення вживання ліків, які хлопцеві через хворобу необхідні щоденно.

Представництво ЄС в Україні вимагає від влади Росії звільнити утримуваного під арештом українця Павла Гриба та інших громадян, затриманих незаконно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: