Скандальна ухвала: львівського суддю відсторонили від роботи

136204

У середу, 18 жовтня, Третя Дисциплінарна палата Вищої рада правосуддя ухвалила рішення про тимчасове відсторонення від здійснення правосуддя судді Франківського районного суду Львова Василя Масендича.

Таке рішення було опубліковане сьогодні на сайті ради, передає Zaxid.net.

Дисциплінарну справу проти судді Масендича відкрили за скаргами Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення та народного депутата України Сергія Висоцького.

Нагадаємо, що у лютому цього року Франківський районний суд Львова своєю ухвалою зупинив розгляд у Національній раді з питань телебачення і радіомовлення заяви про продовження строку дії ліцензії київського «Радио Вести». До суду звернулась громадянка Надія Бондарєва, яку обурив контент радіостанції, через що жінка мала побоювання, що Нацрада може продовжити «Радио Вести» ліцензію. Львівський суд заборонив Нацраді приймати будь-які рішення щодо продовження строку дії ліцензії та заборонив оголошувати конкурс на київську частоту «Радио Вести», що Національна рада з питань телебачення та радіомовлення сприйняла як перешкоджання своїй діяльності. Тоді нардеп Сергій Висоцький стверджував, що у Нацраді хотіли відмовити у продовженні ліцензії «Радио Вести». Відтак саме рішення судді Масендича завадило Нацраді зробити це та заблокувало розгляд цього питання.

Після розгляду скарги, Дисциплінарна палата прийняла рішення про притягнення судді Василя Масендича до дисциплінарної відповідальності, а також внесла подання до Вищої ради правосуддя про звільнення судді.

«На сьогодні, Василь Масендич відсторонений від виконання своїх посадових обов'язків до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати», - прокоментував результат розгляду скарги Сергій Висоцький, який був присутній на засіданні.

Як розповів голова Нацради з питань телебачення та радіомовлення Юрій Артеменко, який також був присутній під час розгляду скарги, суддя Василь Масендич не з’явився на засідання Дисциплінарної палати.

«Він вже вдруге попросив відкласти розгляд справи. Але Вища рада правосуддя сказала, що закон дозволяє їм, у разі не приходу судді, розглядати справу без його участі», - каже Юрій Артеменко.

Рішення про відсторонення було прийнято одноголосно. Підставою для відсторонення судді назвали те, що Василь Масендич порушив багато норм чинного законодавства та втрутився в діяльність Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Зазначимо, що суддя Масендич відзначився й в іншій скандальній справі: він поновив на посаді звільненого через хабар посадовця Міноборони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: