Суддю, який разом з колегою намагався дати Холодницькому хабара, відсторонили

192478

Вища рада правосуддя до 21 листопада відсторонила суддю Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного через звинувачення у пропонуванні хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Вища рада правосуддя до 21 листопада відсторонила суддю Кіровського райсуду Дніпра Геннадія Підберезного через звинувачення у пропонуванні хабара керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, пише УП.

Відповідне рішення ухвалено 17 жовтня за клопотанням заступника генпрокурора Юрія Столярчука, повідомляє ВРП.

У клопотанні вказано, що 21 вересня 2017 року під час прийому у керівника САП Назара Холодницького суддя Підберезний та його колега Наталія Овчаренко, «вчинили спробу дати Холодницькому неправомірну вигоду в розмірі 50 тисяч доларів США за вирішення ним питання щодо закриття кримінального провадження стосовно Овчаренко» (її в серпні відсторонили до 19 жовтня через справу про хабарництво).

«Після передачі грошових коштів Овчаренко Н.Г. та Підберезного Г.А. було затримано працівниками Генеральної прокуратури», – йдеться у повідомленні.

21 вересня заступник генпрокурора Анжела Стрижевська вручила судді Підберезному повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 369 КК – надання неправомірної вигоди за попередньою змовою групою осіб службовій особі, яка займає особливо відповідальне становище.

22 вересня Вища рада правосуддя дала згоду на утримання судді Підберезного під вартою – і 23 вересня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

Після внесення застави 4 жовтня Підберезного звільнили з-під варти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: