У Львові кожного дня труяться люди, - лікар-епідеміолог

food-poisoning-680x365_c
Фото: shiftdailynews.com

Днями сколихнула мережу новина про масове отруєння людей у львівському ресторані «Панська чарка». Ми вирішили з'ясувати, як часто люди звертаються за медичною допомогою при отруєнні і скільки з них стають жертвами неякісних продуктів у закладах громадського харчування.

Днями мережу сколихнула новина про масове отруєння людей у львівському ресторані «Панська чарка». Ми вирішили з'ясувати, як часто люди звертаються за медичною допомогою при отруєнні і скільки з них стають жертвами неякісних продуктів у закладах громадського харчування.

За інформацією прес-служби Львівської міської ради, впродовж 3-х днів за медичною допомогою звернулися 12 осіб, які харчувалися в ресторані «Панська чарка».

Як розповіла ІА Дивись.info головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, з гострими кишковими інфекціями у Львові до лікарень потрапляють кожного дня.

«Найчастіше пацієнти страждають через неправильно приготовлені продукти вдома, їх зберігання, чи немиті руки», - зазначила пані Наталія.

Окрім цього, за словами Тімко, є також поодинокі випадки захворювань, які пов’язані із закладами громадського харчування.

«Часто, постраждалий лише припускає, що з’їв щось несвіже у певному закладі. Проте,невідомо насправді, що саме стало причиною інфікування. Всі дізнаються лише про масові отруєння, так звані, спалахи», - додала вона.

Майже кожного року масові отруєння

Наталія Тімко також згадала випадок, пов'язаний із отруєнням рибою на Привокзальному ринку, що спричинила бактерія сальмонели. «Кілька років тому був також великий  великий спалах, коли люди отруїлися у театрі пива «Правда» та  їдальні УКУ», - пояснила лікар-епідеміолог.

За її словами, масштабні отруєння, пов'язані із закладами громадського харчування у Львові бувають не частіше, ніж раз на рік.

Читайте також: Небезпечна риба: кількість постраждалих зросла до 60 осіб

Період реабілітації проходить індивідуально

За словами Тімко, період реабілітації проходить в кожного по-різному, в залежності від самого отруєння. - «Тобто, від мікроорганізму, що потрапив всередину та яка його кількість. Не менш важливим є загальний стан здоров'я людини та від перенесених хвороб».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: