З 1 січня в Україні запрацює дорожній фонд, - Омелян

d2
Фото: wired.com

Ще у 2016 році в уряді передбачили створення дорожнього фонду, з якого 5% йде цільово на заходи щодо безпеки на дорогах, які вже починають втілювати.

Про це розповів в ексклюзивному інтерв'ю ІА Дивись.info міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

«Ми створили робочу групу з усіма міністерствами: МВС, МОЗ, з МОН, Нацполіція, науковці, іноземні експерти. В його рамках розробили план заходів на 2018 рік, тобто з 1 січня запрацює дорожній фонд і ми чітко знаємо, що робитимемо», - зазначив Омелян.

За його словами, то працювати над цим почали вже зараз. «Це так звані «острівці безпеки» чи штучні зменшувачі швидкості. Тобто, коли ви з траси в'їжджаєте у населений пункт, ви не робите це по прямій і будете змушені об'їжджати острівок безпеки, водій буде змушений зменшувати швидкість. Крім того, йдеться про освітлення пішохідних переходів, а також (це дієво), коли встановлюється квазірадар, тобто на табло водій бачить, із якою швидкістю він в'їжджає у місто чи село. Це теж його змушує гальмувати. Є багато інших речей, які ми вже сьогодні втілюємо і, я сподіваюся, це буде масово з наступного року», - пояснив міністр.

Також він зазначив, що в першу чергу ці заходи втілюються у місцях найбільшої концентрації ДТП і далі плавно підуть по всій країні. «Наша мета, щоб до 2020 року у нас смертність впала мінімум на 50%», - пообіцяв Володимир Омелян.

Більше читайте: Казки, що Україна нікому не цікава – брехня. Ми суперконкурентні, – міністр Омелян (інтерв’ю)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: