Аваков хоче посилити покарання для порушників ПДР

22687720_1518591404894212_3566605601921032248_n

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав Парламент радикально посилити покарання за порушення ПДР.

Про це урядовець написав на сторінці у Facebook, коментуючи аварію у Харкові 18 жовтня, в результаті якої є загиблі та поранені

«Необхідно негайно, до кінця поточного року ухвалити законодавчі акти, які є в парламенті і уряді, що дозволяють ввести в дію повсюдне застосування процедур автоматичної відеофіксації порушень і жорсткі штрафи; радикальне посилення покарання за водіння автомобілів у п’яному вигляді», – зазначив Аваков.

Він зазначив, що за минулий рік через ДТП на дорогах загинули 3187 людей, а за 9 місяців поточного року – 2317.

Міністр інфраструктури Володимир Омелян також наполягає збільшення штрафів за перевищення швидкісного режиму з 2018 року.

«Ми наполягаємо – 50 км/год (в межах населених пунктів – ред.) і драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, не пристебнутий ремінь безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей. Обов’язкові фото- і відеофіксація порушень і «листи щастя», позбавлення прав за водіння в нетверезому стані», – написав Омелян.

Нагадаємо, 18 жовтня у Харкові автомобіль «Лексус» під керуванням 20-річної дівчини, за попередніми даними поліції, проїхав «на заборонний сигнал світлофора», врізався в інший легковик, а потім через удар виїхав на тротуар. В результаті загинули п’ятеро людей, і були поранені ще шестеро, двоє з них у критичному стані. Жінку після аварії затримали, вона перебуває у СІЗО.

За фактом аварії відкрите кримінальне провадження за статтею про порушення правил безпеки дорожнього руху, санкція якої передбачає до 10 років позбавлення волі з втратою права керувати транспортними засобами терміном до трьох років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: