Суд дозволив стягнути з «Газпрому» на користь України 171 мільярд

729_486_59cbb60a6725b

Господарський суд міста Києва задовольнив клопотання Антимонопольного комітету України та виконавчої служби Міністерства юстиції та змінив спосіб виконання судового рішення стосовно стягнення з «Газпрому» штрафу в 171 мільярд гривень.

Штаф на російську компанію наклав Антимонопольний комітет. Про це повідомив міністр юстиції Павло Петренко у Facebook.

«Простіше кажучи, якщо досі можна було стягнути лише кошти «Газпрому», розміщені у банках, то тепер стягнення розповсюджується на все майно боржника. Відповідно до процедур, це рішення має бути оприлюднене через кілька днів», - написав Павло Петренко.

Нагадаємо, у січні 2016 року Антимонопольний комітет України оштрафував ПАТ «Газпром» на 85,9 млрд грн за зловживання монопольним становищем на ринку транзиту природного газу України. Потім це рішення було кілька разів підтверджене українськими судами. Укотре 22 лютого Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення суду нижчої інстанції про підтвердження стягнення з «Газпрому» штрафу, який зріс уже до 171,932 млрд гривень за рахунок пені за його несплату.

Пізніше Господарський суд Києва за позовом Державної виконавчої служби України вирішив стягнути 79,877 млн гривень дивідендів ПрАТ «Газтранзит» (частково належить російському «Газпрому») у рамках примусового стягнення з ПАТ «Газпром» штрафу Антимонопольного комітету України.

Також повідомлялося про арешт акцій «Газтранзиту», що належать «Газпрому».

Зазначимо, що російському «Газпрому» і «Нафтогазу України» належать по 40,2174% акцій «Газтранзиту», ще 19,5652% акцій - турецькій компанії Turusgas.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: