«Наша служба провела обстеження закладу, і є визначені основні недоліки – це те, що персонал не проходив гігієнічного навчання, і те, що порушувалась технологія приготування страв – у закладі не мали відповідного обладнання для переробки вареного м'яса. Відповідно, було написано заяву у поліцію, і вже порушено кримінальну справу за фактом отруєння людей. За результатами перевірки складено припис, і передано розпорядження у відповідні органи про припинення функціонування закладу», - сказала під час засідання Леся Микитин, в.о. начальника державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у м. Львові.

Читайте також: У Львові кожного дня труяться люди, – лікар-епідеміолог

Також у прес-службі мерії повідомили, що стан всіх госпіталізованих пацієнтів середньої важкості. Потерпілим надається медична допомога згідно клінічних протоколів. Епідрозслідування та протиепідемічні заходи тривають.

Нагадаємо, харчове отруєння отримали люди, що їли у ресторані «Панська чарка» протягом 14, 15 та 16 жовтня. Станом на 9.00 год. 20 жовтня за медичною допомогою до закладів охорони здоров'я з гострою кишковою інфекцією звернулося 25 осіб, які  вживали їжу в ресторані «Панська Чарка». З них госпіталізовано 22 особи, амбулаторно лікуються 3 особи.