Садового через суд хочуть змусити демонтувати Монумент Слави

1430555

Суд зобов'язав міського голову Львова Андрія Садового розглянути питання про демонтаж Монументу Слави на вулиці Стрийській.

Суд зобов'язав міського голову Львова Андрія Садового розглянути питання про демонтаж Монумента Слави на вулиці Стрийській. Таку постанову, оприлюднену в ЄДРСР, виніс Галицький районний суд 28 вересня.

Депутат Львівської міської ради Тарас Чолій звернувся до суду із заявою про бездіяльність міського голови щодо демонтажу комуністичної символіки, а саме: Монумента Слави.

Позивач посилається на закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», який вступив у дію 21 травня 2015 року. Андрій Садовий підписав розпорядження про виконання закону, однак там відсутнє розпорядження про демонтаж Монументу бойової слави Радянських Збройних Сил.

У матеріалах справи зазначається, що, згідно з рішенням Львівської міської ради №234 від 24.04.2007 року «Про належне утримання об'єктів благоустрою (пам'ятників, декоративних скульптур і композицій)» Монумент бойової слави Радянських Збройних Сил, який розташований на вул. Стрийській у Львові не взятий на баланс. Тобто, даний монумент не відноситься до пам'ятників, скульптур і композицій, які становлять певну культурну чи історичну цінність для міста.

Відтак суд постав Позов задовольнити частково.

«Зобов'язати міського голову м. Львова Садового Андрія Івановича розглянути питання щодо прийняття розпорядження про демонтаж Монумента Слави у м. Львові, який розташований за адресою: м. Львів, вул. Стрийська. В іншій частині позовних вимог – відмовити», – йдеться у постанові.

Однак депутат Тарас Чолій вважає, що цього не достатньо і монумент треба демонтувати, відтак він подав апеляцію. Станом на 11 жовтня зазначається – «залишено без руху».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: