У Львові розпочинають експеримент з укрупнення ЖЕКів

ЖЕК

Виконавчий комітет Львівської ради поголив об’єднання низки комунальних підприємств у Личаківському районі, передає кореспондент Дивись.info.

Згідно рішення виконкому із 7 наразі діючих ЛКП залишаться лише 3. За даними районної адміністрації 4 підприємства, які є збитковими приєднають до 3-х прибуткових, передає ІА Дивись.info.

Зокрема ЛКП №500 буде приєднане до ЛКП №503 з подальшою зміною назви на Львівське комунальне підприємство «Управитель», ЛКП №504 – до ЛКП «Дім», ЛКП №507 та «За Замком» – до ЛКП «Господар».

«Є закон і стоїть завдання, щоб перейти до формувань управляючих компаній. Є різні шляхи. Ми працювали над цим питанням більше ніж півроку. На базі Личаківського району хочемо опрацювати все, що запроваджуватимемо у всьому місті. Маємо тут сім ЛКП, з яких три працюють з прибутком, а чотири – збиткові. При тому у працівників маленькі зарплати, які, зважаючи на тарифи підняти не можемо, маємо дефіцит кадрів. Тому ми вирішили слабкі ЛКП приєднати до сильних. Це дозволить підняти зарплати, активізувати роботу, щоб ЛКП закрили всі питання щодо обслуговування будинків», – пояснив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак.

При цьому для налагодження роботи новостворених підприємств, зокрема для закупівлі техніки потрібно 5 млн.грн. Об’єднані ЛКП почнуть працювати з 1 січня 2018 року. У мерії планують проаналізувати їхню роботу за результатами першого півріччя, і за необхідності внести певні корективи в експеримент. У випадку його успішності, практику поширять на інші райони Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: