Укрпошта піднімає тарифи: посилки за кордон здорожчають

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Нацкомісія, що здійснює держрегулювання у сфері зв’язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила нові граничні тарифи на універсальні послуги поштового зв’язку, відповідно до яких з наступного року послуги Укрпошти зростуть у середньому на 16%, максимально – на 43,2%.

Про це повідомляється на сайті НКРЗІ з посиланням на рішення.

«ПАТ “Укрпошта” надало для розгляду пакет документів із розрахунками збільшення граничних тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку в середньому на 16%, а саме: на пересилання поштових відправлень у межах України на 12,3% та до іноземних держав – на 43,2%. 15 вересня поточного року проведено засідання відповідної робочої групи, де було визнано наявність підстав для перегляду тарифів», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що рішення про затвердження нових граничних тарифів в установленому законодавством порядку буде подано на державну реєстрацію до Міністерства юстиції України. Нові тарифи наберуть чинності з 1 січня 2018 року.

Як уточнили в НКРЗІ, розгляд питання було ініційовано ПАТ «Укрпошта» у зв’язку із набранням чинності нової редакції Порядку регулювання тарифів на універсальні послуги поштового зв’язку (затвердженого рішенням НКРЗІ від 23.05.2017 № 260, – ред.), а також через зростання собівартості послуг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: