В офісі БФ «Пацієнти України» проводять обшук і вилучають документи

22528352_1426006997498086_4399766199292826244_n

Прямо зараз поліція вилучає документи в офісі організації «Благодійний Фонд Пацієнти України».

Про це повідомили у ЦПК.

«Це перше вилучення документів члена-організації Реанімаційний Пакет Реформ - РПР. Слідчий, до речі, не прийшов, а замість себе прислав виконавця», – повідомили у ЦПК.

Вилучення документів санкціонував Печерський суд.

«Нацполіція та Генпрокуратура звинувачують керівництво організації у присвоєнні грантових коштів Глобального фонду для боротьби зі СНІДом, хоча сам фонд претензій до організації не має, про що свідчать результати аудитів», – додали ЦПК.

«Правоохоронні органи хочуть вилучити всі документи за постмайданний період. Розцінюємо це виключно як тиск та блокування нашої роботи, оскільки в самого Глобального фонду питань до нас немає і вони постійно продовжують з нами співпрацю», – кажуть «Пацієнти України»

Активісти також пов’язують вилучення документів з тим, що саме пацієнтські організації займалися просуванням реформи державних закупівель ліків та передачі цієї функції міжнародним організаціям. Ця реформа, за підрахунками Рахункової палати та антикорупційних організацій, щороку заощаджує Україні до 40% держбюджету на закупівлю ліків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: